Vanliga sökord: Lista över förtroendevalda Blanketter PROFILKLÄDER, BOLLAR OCH MATCHSTÄLL

Hamninstruktör Norrbyskär

Tycker du om när andra lyser upp när du instruerar, att se stoltheten i deras blick efter att de utmanat sig själva och gillar att vara ute på vattnet? Då är hamninstruktör perfekt för dig. Du arbetar tillsammans med andra ledare i hamnen där ni håller i aktivitetspass för lägerdeltagare och ledare med målet att skapa en positiv upplevelse där de får möjlighet att utmana sig själva och växa som individer. De aktiviteter du ansvarar för och instruerar i som hamninstruktör är segling, kanot och hajk. Uppdraget passar perfekt för dig som är pedagogisk, trygg, ansvarsfull och positiv som har ett intresse för segling, kanot och friluftsliv. Du ansvarar, tillsammans med de andra i hamnen, att aktiviteterna är i gott skick, håller god kvalitet och bedrivs på ett säkert och professionellt sätt. Ni ansvarar också över att klimatet i hamnen är öppet och trevligt där alla hjälps åt och skapar en trygg miljö för alla att växa i. Du spenderar dagarna med att genomföra aktivitetspass på vatten där ni hamninstruktörer introducerar aktiviteten, instruerar, peppar, stöttar och utvärderar aktiviteten tillsammans. Övrig tid spenderas med att se över och underhålla material och båtar samt hjälpa till med det som behövs göras på en lägergård. Du spenderar även dina dagar med fortbildning, där ni gemensamt i hamnen övar och utvecklar era färdigheter i segling och kanot. Kanske passar du på att segla i storm, eller paddlar iväg och sover ute en natt. 

Handledd av: Hamnkapten

Förkunskaper: Utbildad instruktör på en eller flera av lägergårdens aktiviteter eller motsvarande kunskap om motorbåt, segling och kanot. Praktiska kunskaper kring underhåll av båtar samt säkerhet. Intresserad av grupprocesser, ansvarsfull, trygg, “händig”, positiv och pedagogisk.

Utbildningar: Upptaktshelgen och Återträffshelgen, samt nödvändiga instruktörsutbildningar (Segla salt, Kanot- och Hajkutbildningen) om du tidigare ej gått dem. TSU är önskvärt. 

Ersättning: Kost, logi samt 120 kr/dag

Ålderskrav: Minst 18 år

Denna artikel publicerades 2021-02-20 och uppdaterades senast 2022-01-18 av Thomas Holmberg.

Skriv ut artikeln Lämna feedback på artikeln

Hade du nytta av den här informationen?

Hittar du inte vad du letar efter?

Ställ en fråga Föreslå artikel