Vanliga sökord: Lista över förtroendevalda Blanketter PROFILKLÄDER, BOLLAR OCH MATCHSTÄLL

Typsnitt

Våra primära typsnitt KFUM Track och HK Grotesk

KFUM Track är vårt primära typsnitt för rubriker. Typsnittet finns endast som versaler och i en tjocklek. Typsnittet har utvecklats speciellt för KFUM Sverige utifrån ett befintligt typsnitt och får användas i kommersiellt syfte gratis utan licens. När man skriver med KFUM Track så ska man skriva i versalt läge (Caps Lock) då blir alla tecken normala. Om man däremot skriver i gement läge (utan Caps Lock) så framträder alternativa tecknen som är bredare för bokstäverna DEFJLTU. Rekommendationen är att undvika dessa breda alternativa tecknen helt eller möjligen mycket sparsmakat som en extra twist för någon enstaka bokstav.

Ladda ner KFUM Track

HK Grotesk är vårt primära typsnitt för all övrig text såsom brödtext, mellanrubriker och bildtexter. Typsnittet finns i många skärningar och är därmed väldigt lättanvänt för att särskilja och skapa hierarkier. Typsnittet är gratis och får användas i kommersiellt syfte utan licens. Använd huvudsakligen HK Grotesk Bold till mellanrubriker och HK Grotesk Regular till brödtexter. Kursiva skärningar kan i bland användas för att lyfta fram textavsnitt, exempelvis ingresser, citat, författarnamn och liknande. Till rubriker används i första hand profilfärgerna och till brödtext olika valörer från svart till vitt.

Ladda ner HK Grotesk

Arial används som sekundärt typsnitt I fall då KFUM Track och HK Grotesk inte går att använda så använder. Det är ett s.k. systemtypsnitt som går att använda nästan överallt. När Arial ersätter KFUM Track som rubriktypsnitt så skrivs det med versaler.




Denna artikel publicerades 2021-04-30 och uppdaterades senast 2021-08-25 av Thomas Holmberg.

Skriv ut artikeln Lämna feedback på artikeln

Hade du nytta av den här informationen?

Hittar du inte vad du letar efter?

Ställ en fråga Föreslå artikel