Vanliga sökord: Lista över förtroendevalda Blanketter PROFILKLÄDER, BOLLAR OCH MATCHSTÄLL

KFUMs utbildningspaket Helheten

Syftet med Helheten är att erbjuda KFUM-rörelsens medlemmar relevanta ledarskapsutbildningar på flera olika nivåer för att stimulera engagemang och ledarutveckling, så att hela KFUM i Sverige kan fortsätta skapa meningsfulla mötesplatser där unga människor möter sina aktuella behov och utvecklas till sina fulla potential. Mer info om dessa kurser finns att läsa nedan samt på KFUM Sveriges hemsida.


1. George

Det första segmentet i KFUMs utbildning har fått namnet George efter grundaren av YMCA. George har som syfte att skapa en medvetenhet om att det är mer i den egna föreningen än den egna verksamheten- då det finns, skapa nyfikenhet och informera föräldrar om vad vi är och vad vi gör. George hålls lokalt och leds av en ledare i den egna föreningen. Kursledaren utgår från ett kompendium som fungerar som en vägledning genom utbildningen. Kursinnehåll: Presentationsövningar, teambildning, Föreningskunskap, ökad kunskap om den egna föreningen, KFUM, Logotyp, KFUM vad det står för i vår förening, KFUM historia, Sverige och världen. Tidsåtgång 2-4 timmar.


2. Williams

Namnet till det andra utbildningssegmentet kommer från YMCAs grundares efternamn, George Williams. Williams har som syfte att öka inblicken i KFUM och väcka intresse för att utvecklas som medlem och att bli ledare i den egna föreningen/ kåren.

Upplägg: Williams hålls lokalt av respektive förening och leds av en ledare som själv gått George och Williams.

Kursinnehåll: Presentationsövning, teambildning, Återblick på segment 1 i medlemsutbildningen, George, KFUM, Vad symboliken, etyder, KFUMs villpunkter, Personlig utveckling, Vad det innebär att vara en förebild, Beteendekunskap, Kommunikation, störningar och vad du bör tänka på när du pratar med folk, Feedback, Utvecklingsmöjligheter inom KFUM
Tidsåtgång 1 dag, 4-8 timmar.

 

3. Emma

Det tredje segmentet i KFUMs utbildningssatsning har fått sitt namn från en av grundarna till YWCA, Emma Robarts. Syfte är att förbereda deltagarna för att jobba aktivt för KFUMs målsättning i sitt ledarskap i sin förening samt att utvecklas i sitt ledarskap ochh dessutom skapa ett nätverk utanför den egna föreningen av KFUM:are.

Upplägg: Emma hålls på regional-/distriktsnivå där flera föreningar går utbildningen tillsammans. Utbildningen leds av två kursledare där den ene koncentrerar sig på KFUM-kunskap och den andre på ledarskap.

Kursinnehåll: KFUM kunskap, Ledarskap, Personlig utveckling. Tidsåtgång: En helg med övernattning


4. Mary

Det fjärde segmentet till Helheten har fått sitt namn från den andra av grundarna till YWCA, Mary-Jane Kinnaird.

Syfte med utbildning är att stärka aktiva ledare inom rörelsen, både kroppsligt, själsligt och andligt samt att skapa ett nätverk inom KFUM, för fortsatt utbyte av erfarenheter och kunskaper

Upplägg: Mary arrangeras på riksnivå och genomföras i ett annat land. Föreningar från hela Sverige går utbildningen tillsammans. Utbildningen leds av ett ledarteam på tre personer. En utbildare som har genomgått en utbildning för utbildare i KFUMs utbildningsprogram för KFUM-kunskapen och en professionell pedagog utanför KFUM som ansvarar för passen i ledarskap. Den tredje fungerar som kursansvarig och har gått utbildning för utbildare även han/hon. Tillsammans tar de tre gemensamt ansvar för den personliga utvecklingen hos deltagarna.

Kursinnehåll: Förstå och hantera grupprocessen, Konflikthantering, Ledarskapsstilar, Mina värderingar, Tänja mina egna gränser, Reflektion, Feedback, ge och ta, Omsätta KFUMs målsättning i verksamhet och för mig personligen, Internationellt perspektiv, Erfarenhetsutbyte, Utvärdera verksamhet, sig själv och sin förening, Studiebesök utomlands. Tidsåtgång: 7 dagar

Denna artikel publicerades 2020-10-03 och uppdaterades senast 2021-11-17 av Thomas Holmberg.

Skriv ut artikeln Lämna feedback på artikeln

Hade du nytta av den här informationen?

Hittar du inte vad du letar efter?

Ställ en fråga Föreslå artikel