Vanliga sökord: Lista över förtroendevalda Blanketter PROFILKLÄDER, BOLLAR OCH MATCHSTÄLL

SPORTADMIN

Veckoschema, träningsavgifter, närvarorapportering, nya deltagare, lagsida

KFUM Umeå använder sig av det nätbaserade systemet Sportadmin för sin medlems-, närvaro- och träningsavgiftshantering. 

Sportadmin har en jättebra supportsida där det finns lathundar för hur du lägger in aktivitet (träning), för närvaro, lägger in kallelser, tar bort en medlem ur en medlemsgrupp m.m. Sök bara på det du vill göra i https://support.sportadmin.se/support/home

Veckoschema – rätt träningstid

Kolla att er träningstid är rätt i fliken veckoschema – viktigt då denna står på fakturan för träningsavgiften.

Träningsavgifter

Två veckor efter terminsstart (ca) fakturerar kansliet ut terminens träningsavgift och medlemsavgift. Terminsavgiften bestäms av sektionsstyrelsen tillsammans med tränarna/ledarna för det aktuella laget.

Närvaro och kallelser

För att få kommunalt- och lokalt aktivitetsbidrag från RF måste ni ha fullständigt personnummer (ååmmdd-xxxx) samt fylla i närvaro vid era sammankomster. 

  • Välj Närvaro i övre menyraden   Lägg till aktivitet (Obs! För att få bidrag måste aktiviteten vara minst 1 timma)   Välj aktivitetstyp och plats. (I det nedre fältet kan du skriva egna kommentarer om aktiviteten eller platsen) Välj datum och tid för aktiviteten Välj om aktiviteten ska upprepas. Fyll även i  inställningar för kallelser och mer information om du vill skicka en kallelse Klicka på spara eller spara och börja kalla om en kallelse ska skickas direkt.
  • Bocka i de deltagare och ledare som varit närvarande (utan ledare - inget bidrag) var noga, finns närvaro för person i en annan förening samma tid uteblir bidraget för båda föreningarna Bocka i Bekräfta
  • Lägg in närvaron direkt men senast 30/6 för vårterminen och 31/12 för höstterminen annars blir inte aktivitetstillfället godkänt och bidraget uteblir.
  • Kom ihåg att lägga in alla sammankomster ni har tillsammans även matcher, cuper, utomhusträningar eller matcher som ni tittar på tillsammans i utbildningssyfte.

Ändra en redan satt tid/datum för träning

Närvaro → Rapportera närvaro →  bocka ur Bekräfta → klicka på datumet → ändra → Bekräfta igen

Nya deltagare

Så här gör du för att lägga till en ny medlem i din grupp via ledarappen i Sportamin. Välj gruppkoppling Aktiv.

Eller så kan du hänvisa nya deltagare att fylla i sina personuppgifter via länkarna nedan: 

www.kfum.nu/nybasket
www.kfum.nu/nyvolleyboll
www.kfum.nu/nyklattring
www.kfum.nu/nyidrott (ledare/styrelsemedlemmar)

Spelare som slutar/tar paus

Spelare som slutat - Välj Ändra vid personens namn Ta bort eller bocka i Har slutat (om gruppen redan är bekräftad).
Spelare som tar paus som ni vill ha kvar på listan - Gör en NOT genom att klicka på Ändra till höger om spelarens namn och skriv i rutan Notering vilken termin deltagaren tar paus och ändra Gruppkoppling till Uppehåll.

Lägg till tillfällig deltagare/ledare

En tillfällig deltagare/ledare, som tex. endast ska närvara vid en aktivitet, kan läggas till via närvaro. Klicka på datumet för den aktivitet som du vill lägga till en deltagare/ledare för Klicka på lägg till tillfällig deltagare → sök upp medlemmen välj om personen ska läggas till som deltagare eller ledare klicka på spara

Spelare i två lag

Om ni har spelare som ni vet tränar med två lag, gå på Ändra vid personen välj gruppkoppling Aktiv i det lag som ska ha träningsavgiftsintäkten och välj gruppkoppling Tillhör annat lag i det andra. Annars får deltagaren dubbla träningsavgifter.

Lagsida

Varje lag/idrottsgrupp har möjlighet att ha en lagsida/gruppsida, via vår webbplats och Sportadmin, där du som ledare kan lägga in nyheter och där träningar och matcher som lagts upp i närvarohanteringen syns i en kalender. Du kan välja att lagsidan syns för alla eller bara för inloggade deltagare. Medela idrott@kfum.nu om du vill skapa eller ha tillgång och redigera er lagsida.

Kalendern

Varje aktivitet som läggs in med närvaro (träning, match eller cup) kommer det att synas i kalendern. Om den inte syns beror det på att gruppen inte är kopplad till hemsidan. Kontakta idrott@kfum.nu för att koppla.




Denna artikel publicerades 2021-05-07 och uppdaterades senast 2023-10-16 av Anna Borvall.

Skriv ut artikeln Lämna feedback på artikeln

Hade du nytta av den här informationen?

Hittar du inte vad du letar efter?

Ställ en fråga Föreslå artikel