Vanliga sökord: Lista över förtroendevalda Blanketter PROFILKLÄDER, BOLLAR OCH MATCHSTÄLL

Om ideella uppdrag på Norrbyskär

Att arbeta som ideell ledare på Norrbyskär är en fantastisk möjlighet att testa på en ny utmaning där du får utvecklas som person och ledare. Det är en möjlighet att få en underbar sommarupplevelse samtidigt som du knyter vänskapsband för livet och får en merit som väger tungt när du söker jobb i framtiden. Ideella ledare som jobbar hos oss är engagerade, har en professionell inställning och en attityd att “allt är möjligt” när vi gör det tillsammans. Ideella ledare hos oss är också goda förebilder och lever upp till KFUMs värderingar. Ett uppdrag på Norrbyskär är dock så mycket mer än ett arbete, det är ett tillfälle att lära känna sig själv och utvecklas som individ. Uppdragen kan vara krävande, men du får också väldigt mycket tillbaka; hög kvalitet i de utbildningar som du erbjuds, en gemenskap för livet samt testa på nya aktiviteter och utmaningar med andra. Ett engagemang inom KFUM är något som du länge bär med dig och som du har nytta av hela livet!

Lägersommaren på Norrbyskär är uppdelad i tre olika tidsperioder. Under varje period finns det möjlighet att välja en rad olika uppdrag. En del uppdrag pågår över en hel period och fokuserar på att hålla i aktiviteter för våra läger och sköta om gården. Dessa kallar vi “gårdsuppdrag”. Andra uppdrag pågår mellan en och två veckor där uppdraget är direkt knutet till något av de olika läger vi erbjuder. Dessa kallar vi “lägeruppdrag”. Vi ser positivt på att söka till flera läger som innebär att du stannar under en hel period, men det går givetvis att söka lägeruppdrag för kortare perioder än så. Tänk på att det för varje uppdrag finns utbildningar och träffar som är obligatoriska, dessa står under beskrivningen för varje uppdrag. Oavsett vilket uppdrag du väljer är du en del av en stor grupp ledare som alla har ett gemensamt mål: att ha roligt, må bra och utvecklas som människor, samt att ge lägerbarnen en fantastisk lägerupplevelse!

Ideella lägeruppdrag

Under ett ideellt lägeruppdrag får du äran att jobba nära lägerdeltagarna och se till att de får en underbar lägerupplevelse! Det allra häftigaste med att ha ett lägeruppdrag är att du får lära känna deltagarna och bidra till deras personliga utveckling där du har möjlighet att observera hur de växer. Ett utmärkt tillfälle att utveckla dina egna ledaregenskaper. Vi utlovar långa dagar fyllda med utmaningar, men också framförallt skratt. Kanske får en lägerdeltagare dig som förebild, och svär att hen kommer “bli precis som dig när jag blir stor”. Att vara lägerledare kräver mycket energi men det ger också väldigt mycket tillbaka.

Tillsammans ser ni i ledarteamet till att deltagare får en underbar lägerupplevelse. Ni  arbetar aktivt med deltagarna, instruerar och inspirerar dem samt skapar en trygg miljö som gör att de trivs, vågar utmana sig själva och utvecklas. Dagarna fylls med lek, bad och aktiviteter såsom kanot, klättring och höghöjdsbana. 

Varje läger har sitt egna ledarteam som tillsammans planerar, genomför och utvärderar läget. Varje ledarteam består av en lägerchef och en eller flera lägerledare samt ledaraspiranter. Vilket av dessa lägeruppdrag du söker beror på din ålder samt tidigare erfarenheter av ledarskap. Oavsett uppdrag arbetar ni tillsammans som ett team och för deltagarna är det ingen skillnad. Det är bra om ledarteamet är med under periodens upptaktsdagar, som är två dagar i början på var och en av de tre perioderna under sommaren. Då får lägrets ledare lära känna andra ideella ledare och lägergården, samt delta i aktiviteter för ideella ledare. Vi ser positivt på att söka flera lägeruppdrag under en och samma period, och det är även något som tidigare ideella lägerledare rekommenderar.

Ideella gårdsuppdrag

För att verksamheten på lägergården ska fungera så krävs förutom ideella lägerledare gårdspersonal som har olika typer av uppgifter på lägergården. Gårdespersonalen arbetar också ideellt och det är dem som håller i aktiviteter och tar hand om gården. När du har ett ideellt gårdsuppdrag bor, arbetar och umgås du tillsammans med andra i gårdspersonalen under en hel period. Ni lär känna varandra på djupet, stöttar varandra och kanske får du också vänner för livet. 

Gårdspersonalen spenderar dagarna med alla läger och träffar därmed alla barn och unga i verksamheten. Gårdsuppdragen skiljer sig åt i arbetsuppgifter, men på lägergården hjälper vi alltid varandra och arbetar som ett team. Det är alltså perfekt för dig som vill ha stor variation i dina arbetsuppgifter. 

Gårdsledningen består av Lägergårdschefen, Programmis, Gårdsvärd och Praktikus som arbetar övergripande och tillsammans med de tre verksamhetsområdena: instruktörer, hamnen och köket ser till att all verksamhet på lägergården rullar på. Du kan läsa mer om vad det innebär att ha någon av dessa uppdrag nedan.

Sommaren på lägergården är indelad i tre perioder där varje period varar i mellan 3-4 veckor. Alla som har ett uppdrag som gårdspersonal ska arbeta minst en hel period, även om undantag förekommer.


Organisationsskiss


Denna artikel publicerades 2021-02-20 och uppdaterades senast 2022-01-18 av Thomas Holmberg.

Skriv ut artikeln Lämna feedback på artikeln

Hade du nytta av den här informationen?

Hittar du inte vad du letar efter?

Ställ en fråga Föreslå artikel