Vanliga sökord: Lista över förtroendevalda Blanketter PROFILKLÄDER, BOLLAR OCH MATCHSTÄLL

Lägergårdschef (LGC) Norrbyskär

Lägergårdschef är det perfekta uppdraget för dig med stor ledarerfarenhet inom KFUM och som brinner för att utveckla andra. Som LGC är du ansvarig över alla ideella ledare samt all verksamhet som bedrivs på lägergården under din period. LGC ansvarar över att samplanera all  verksamhet på lägergården under sin period tillsammans med Programmis, och de börjar därför uppdraget två dagar tidigare än övriga. Det passar dig som är bra på att lyssna och förstå andra människor, skapa ett bra klimat på lägergården och kan hantera många arbetsuppgifter samtidigt. Tillsammans med gårdsledningen ansvarar LGC att all verksamhet bedrivs i enlighet med verksamhetens mål, syfte och värdegrund. Du har ett ansvar över alla ideella ledare, men har ett särskilt handledaransvar över ideella ledare med gårdsuppdrag. Du och Programmis arbetar nära i ett team, där Programmis även är biträdande LGC och tar över när du är ledig. Dagarna spenderar du med varierande uppgifter där du sköter administration och logistik samtidigt som du uppmärksammar, stöttar, utmanar och utvecklar ideella ledare. Under dagens gång löser du de problem som kan uppstå på en lägergård där det är full fart. Vid dagens slut kanske du inser att du har utmanats och utvecklats lika mycket som alla andra ideella ledare. 

Handledd av: Lägeransvarig tjänsteperson

Förkunskaper: Genomförd LASP (KFUM Umeås Ledaraspirantutbildning) eller annan liknande ledarskapsutbildning. Erfarenhet av att ha varit ledare för ett större antal personer. Ha god förmåga att lyssna och förstå andra människor samt förmågan att skapa ett klimat där alla på gården mår bra och utvecklas.

Utbildningar: HLU (KFUM Umeås Högre ledarutbildning) och/ eller Ideell chef (om du tidigare har deltagit i HLU), Upptaktshelgen samt Återträffshelgen

Ersättning: Kost, logi samt 350 kr/dag

Ålderskrav: Minst 20 år

Perioder för LGC och Programmis börjar två dagar tidigare än för övriga.

Denna artikel publicerades 2021-02-20 och uppdaterades senast 2022-01-18 av Thomas Holmberg.

Skriv ut artikeln Lämna feedback på artikeln

Hade du nytta av den här informationen?

Hittar du inte vad du letar efter?

Ställ en fråga Föreslå artikel