Vanliga sökord: Lista över förtroendevalda Blanketter PROFILKLÄDER, BOLLAR OCH MATCHSTÄLL

Glasögon

KFUM Umeå bekostar regelbundna synundersökningar (var tredje år eller vid behov) till de som arbetar mycket framför skärm. En legitimerad optiker avgör om den anställde har behov av terminalglasögon. 


Tillvägagångssätt


KFUM Umeå har avtal med SYNSAM och via Upphandlingspolen UHPO med Synoptik. Rekvisition finns att hämta på butikernas hemsidor.


Rekvisition ska fyllas i av den anställde och undertecknas av Kanslichef före besök hos optikern. Den anställda bokar tid för undersökning hos optiker och får genomföra besöket på arbetstid.  


Visar undersökningen att terminalglasögon behövs väljer den anställda ut bågar och glas utifrån bassortiment. Faktura skickas till KFUM Umeå enligt rekvisition. 


KFUM Umeå bekostar undersökningen samt glasögon enligt avtal. Önskas ett tillägg utöver avtalet ska tillägget bekostas av den anställde själv (t.ex. dyrare båge).


Bildskärmsarbete


I enligt 6 § Arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter (AFS 1998:5) om arbete vid bildskärm, har anställda på KFUM Umeå rätt till särskilda glasögon som är utprovade för arbetet om synundersökning visar att sådana behövs och att glasögon för normalt bruk inte kan användas.

Denna artikel publicerades 2021-02-10 och uppdaterades senast 2022-11-08 av Anna Borvall.

Skriv ut artikeln Lämna feedback på artikeln

Hade du nytta av den här informationen?

Hittar du inte vad du letar efter?

Ställ en fråga Föreslå artikel